torstai 19. syyskuuta 2013

HDW on juuri oikeaan aikaan

Helsinki Design Week on juuri oikeaan aikaan syksyllä, kun illat pimenevät ja säät viilenevät, ja olemme avoimia inspiraatiolle ja etsimme jotain piristystä kotiimme. Joskus se tulee ostamalla jotain uutta, joskus se tulee tekemällä itse. Kävin viime viikolla Design Marketissa Kaapelitehtaalla, ja mukaan tarttui yhtä sun toista, muunmuassa tämä Nick Fraserin saviruukku Armas Designilta. Tänään kävin Habitaressa ja inspiraatio ja ihailu muiden töitä kohtaan tunkeutui jo pitkään kestäneen flunssani läpi.


Design Marketilta kulkeutui mukaan myös Everyday Designin metallinen kassiteline, joka on ollut hankintalistalla jo pidempään, ja tarkoitus olisi saada se myös Kokoun valikoimiin. Mieheni nimesi kassitelineen "vänkyräksi", mutta minusta juuri sen keveys ja yksinkertaisuus tekevät siitä sekä kauniin, että käytännöllisen :) Ja jos ne kartonkijätteet saisi nyt vietyä vähän useammin, kun telineestä voi vaan napata kassin mukaan.


Olen myös syksyisessä sisustusvimmassani siirrellyt huonekaluja, siivonnut, karsinut, maalannut, ja rakentanut. Ruokapöydällemme alkoi nyt syksyn myötä uhkaavasti kasaantua yhtä sun toista ruukkua ja kippoa. Olohuoneessa ei kuitenkaan oikein ollut muualla tilaa niille, niin päätin kokeilla rakentaa ikkunoiden alle, ruokapöydän viereen kapean tason. Löysin pihalta vanhan leveän kertopuulankun, joka sattui olemaan valmiiksi oikean kokoinen. Maalasin sen päältä valkoiseksi ja jätin reunat kulahtaneen harmaiksi. Testailin lankkua eri esineiden päälle, että näkisin miltä se näyttäisi lopullisessa paikassaan. Jossain vaiheessa mietin, onkohan ihan turhaa tehdä reikiä seinään kiinnikkeitä varten tai hankkia tasolle jalkoja, kun voin pinota sen alle vaikka lehtiä jaloiksi. Luulin, että omat sisustuslehtivarastot riittäisivät vallan mainiosti toteuttamaan päähänpistoni, mutta ne riitivätkin vain puoleen väliin. Sain onneksi naapureilta ja paikallisen Facebook-kirpparin kautta haalittua loput tarvitsemani lehdet, tosin antajat saattoivat vähän ihmetellä käyttötarkoitusta :) Siinä se nyt on ja jakaa varmasti mielipiteitä, mutta toistaiseksi ainakin tykkään.

Himoitsen juuri ilmestynyttä OK. Omin Käsin-kirjaa, jos siitä saisi lisää ideoita itsetoteutettaviin sisustusprojekteihin. Kesäisin puutarhanhoito on mielestäni ihan parasta ajanvietettä, ja muina vuodenaikoina huomaan, että käsityöt ja itse tekeminen tuovat samanlaista nautintoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti